[CAT] El repte 6by6

Per a millorar els meus coneixements com a desenvolupador web front-end m'he proposat un repte per als propers 6 mesos. En aquest article explico en què consisteix el #Repte6by6

This article is not yet translated to english

Des que vaig iniciar l'aventura a OK! Studio, el meu projecte d'emprenedoria tecnològica, he dedicat una part del temps a l'auto formació. Els meus coneixements sobre programació i específicament de desenvolupament web eren més aviat bàsics. Aquests mesos he realitzat cursos en línia sobre JavaScript, CSS, Reactjs; he llegit tutorials, articles i documentació de diferents projectes; i també he posat en pràctica aquests coneixements en projectes propis com l'aplicació mòbil de la Festa Major, la web estemapuntvng.cat o aquest blog.

Sempre he pensat que la millor forma d'aprenentatge està basada en la pràctica, "l'aprendre fent" que sovint dèiem a l'esplai. Perquè aquesta sigui motivadora és important que respongui a un objectiu clar i engrescador. Avui començo el #Repte6by6

En que consisteix?

L'objectiu del repte és dissenyar, programar i llençar un projecte diferent cada mes durant els propers 6 mesos.

Cada setmana publicaré un esborrany d'idea per a una web, aplicació o eina per tal de rebre comentaris i validar la seva utilitat o necessitat, així com possibles millores. En acabar el mes escolliré entre les 4 idees quina d'aquestes passa a la fase de desenvolupament. Les idees descartades les guardaré juntament amb els comentaris rebuts en un repositori per a futurs projectes.

A banda dels vostres comentaris també tindré en compte quines tecnologies caldria fer servir, el meu grau de coneixement o la seva viabilitat i dificultat. L'objectiu és sortir de la zona de confort i experimentar, però també poder publicar el projecte a temps.

Segurament alguns projectes acabaran sent eines properes a un MVP (mínimum viable product) però d'altres seran simplement proves de concepte o esborranys. En tots els casos segur que m'enduc un aprenentatge.

Idea #1 - VilaNyap

La descripció breu seria aquesta:

Espai web on els ciutadans a través de geolocalització i de forma anònima poden indicar on hi ha un nyap (inicialment una rajola que balla). La web mostra un mapa de la ciutat amb els punts introduïts per la gent.

Tags

6by6projecte
My profile picture

Oriol Castro

A self-taught front-end developer and a technology enthusiast from Barcelona.
Prev postNext post
Made with in Vilanova i la Geltrú.
using Gatsby and React, styled with Theme UI and delivered by Netlify.